Presentació del Palamós Terra de Mar 2022

A mar, zero plàstics, lema del Palamós Terra de Mar 2021

 

Un litoral per descobrir-lo per mar


La nova edició del Palamós Terra de Mar, el festival mariner per excel·lència de la Costa Brava està dedicat, enguany, a rememorar els orígens de l’excursionisme marítim a casa nostra.

L’arribada del turisme atret pel nostre litoral van fer molt famoses les excursions per mar a bord dels “Cruceros”. Des de llavors, contemplar i fruir del paisatge litoral des del mar i viure'l intensament atrau anualment milers de visitants a la Costa Brava. I aquesta demanda social d’activitats marítimes experiencials - de la navegació d’esbarjo i esportiva al caiac i el paddle surf -  ha dinamitzat un sector de l’economia blava que genera llocs de treball, oportunitats de negoci i prosperitat territorial.

L’edició 2022 del Palamós Terra de Mar t'encantarà. Podràs gaudir plenament d'un cap de setmana de mar, del port, del patrimoni que atresora i de totes les activitats organitzades. Ofereix, com és tradicional d’aquest esdeveniment, experiències marítimes de caràcter lúdic que posen en relació els participants amb els vaixells tradicionals i moderns, la navegació, els oficis i els professionals que treballen diàriament al port. En aquest sentit, la pesca, els pescadors i el peix local tindran també un paper protagonista a través d’activitats gastronòmiques.

A bord de quin vaixell vols pujar?


Com és habitual, els bateigs de mar i les sortides a navegar per la badia permetran contemplar una bonica estampa de Palamós i el seu litoral. El visitant podrà triar entre el “Corsari Negre”, el “Don Panxo” i el “Nautilus”, i navegar-hi tantes vegades com vulgui. Sense oblidar les visites a bord dels vaixells tradicionals, com el pailebot “Santa Eulàlia”, el quetx “Ciutat de Badalona”, les goletes “Arän” i “Sirius Dog Star” o el remocado “Punta Mayor”. Tots, la mar d’interessants!

Corsari Negre. Palamós Terra de Mar 2022

El cap de setmana més mariner de tot l'any


El moll serà un bullici d’activitats per a totes les edats, des de jocs infantils al mercat de productes mariners i tradicionals, bateigs de mar en caiac i paddle surf, curses de natació en aigües obertes, portes obertes al Museu de la Pesca, visites i rutes guiades, i una carpa amb la gastronomia que oferiran els pescadors locals. Amb la celebració d’aquest festival, els dies 14 i 15 de maig el port de Palamós, serà la capital marinera de la Costa Brava. 

La presència d’empreses de nàutica i navegació de lleure durant tot el cap de setmana és la manifestació de com l’esdeveniment vol potenciar el desenvolupament econòmic i social  de Palamós i la seva àrea d’influència. Tot, sense perdre l’esperit lúdic i festiu que caracteritza el Palamós Terra de Mar.

 

Organitzen

 

ajuntament logo    logo palamos turisme    

 

Amb el suport de

 

            logo cultura

 

Ministerio de Fomento. Salvamento Marítimo
Capitania Marítima de Palamós
Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme Cultural.
Confraria de Pescadors de Palamós
Museu Marítim de Barcelona
Càtedra d'Estudis Marítims (Universitat de Girona - Fundació Promediterrània)
Fundació Damm
General Nàutic
World Sailing Experience. Goleta Äran
Associació Amics del Quetx Ciutat Badalona
Nareser. Naviera de remolcadores y servicios

 

Participen

Club de Rem Palamós
Club Natació Palamós
Club Nàutic Costa Brava. Vela Palamós
Kayaking Costa Brava
Marina Palamós
Activitats Nàutiques de Palamós
Paddle Surf La Fosca
Embarcació "Solraig"
Policia Marítima del cos de Mossos d'Esquadra

 

Col·laboren

Associació Amics del Museu de la Pesca
Associació Amics de les Illes Formigues
Associació Front al Mar
Fleca l'Empordà
Fecotu
Associació de cuineres i cuiners KM0 Slow Food
Creu Roja Palamós
Petit Bar
Toni Izquierdo Gourmet
Hotel Casamar
Restaurant Entre dos Mons
Nàutica Costa Brava
Boat Rent Palamós
Palamós Boats
Llauts i velers
Assocació La Sorollona
Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial